Konstrunt – Öppna ateljéer i Ateljéhus Pukeberg!

ateljehuspukeberg

Många konstnärer i Ateljéhus Pukeberg är med i konstrundan “Konst Runt” den 13-14:e september mellan 11-18 då de öppnar upp sina ateljéer för allmänheten, välkomna!

För femtonde året bjuder vi in till konstrunda i Emmaboda, Nybro och Torsås kommuner. I år kan Konst runt presentera 34 konstnärer som under en helg öppnar sina ateljéer för allmänheten. Konstnärerna är yrkesverksamma i någon av de tre kommunerna och presenteras i en gemensam samlingsutställning. Detta sker i en unik kulturmiljö – olika för varje år. I år har vi valt Kulturmagasinet i Bergkvara. Där kan besökaren få ett samlat grepp om innehåll och uttryck och sedan lägga upp sin runda och besöka sina favoriter. Informationsfoldrar med presentation av konstnärerna, vägbeskrivningar och karta finns på bland annat på biblioteken och turistbyråerna i de tre kommunerna – som tillsammans står som arrangör.

Vi önskar alla besökare en trevlig upplevelsehelg!

Öppettider 13–14 september:
Samlingsutställningen: kl. 10.00–17.00
Ateljéerna: kl. 11.00–18.00

Läs mer om konstnärerna på www.konstrunt.nu

Hemslöjden välkomnar till Slöjdsoppa 11/9!

Slöjdsoppa Torsdag 11 september 2014 kl. 18.30 – 21.00
på Hemslöjden i Pukeberg, Nybro
Sy skarvsöm! Lär dig skarvsöm där små bitar av valkat ylle kommer till användning. Du kan sy en liten väska, fodral eller brosch. I pausen äter vi en god soppa.
SLOJDSOPPALedare: Agneta Mattisson Bojing
Kostnad: 120 kr, medlem 90 kr, stud. och ungdom 60 kr
Välkommen!
Anmäl dig senast tisdagen före till Hemslöjdskonsulenterna tel 0481-167 50 eller hemslojd.kalmar@telia.com